Prins

Prins Laurens d’n Uurste

Ik bedenk me als ik achter mijn laptop zit voor dit stukje te maken, dat ik met mijn 48 lentes nog nooit echt uit de Hei ben geweest. Heb er altijd gewoond, gewerkt, ben er getrouwd en heb er samen mi Gea onze drie kinderen Mara, Luca en Nora gekregen. Ons pap en mam zijn hier komen wonen aan de Rogier van der Weijdenstraat in 1969 en ik ben er in 1971 geboren. Na mij is ons Marie-Jose en onze Anton nog geboren. Wij zijn hier naar de St. – Jozefschool gegaan, nu bekend als d’n Bogerd. Na de LTS, KMBO installatietechniek, heb ik mijn schooltijd afgesloten met de opleiding water – en gastechniek in Tilburg. Na wat vakantiewerk ben ik begonnen als loodgieter bij Toontje van Bree van, Van Bree Installatietechniek aan de Gerard Bildersstraat in de Hei. Ik heb er 15 jaar met super veel plezier gewerkt en er een heel mooi vak geleerd. In 1998 heb ik Gea leren kennen op Deurze kermis, de waar liefde op ‘t eerste gezicht….

Na een aantal jaren zijn we zelfs getrouwd. Gea afkomstig uit ut Keieland, bleek een dochter te zijn van een installateur en in 2002 hebben wij samen het bedrijf van hun pap, Frans Verhees, overgenomen. In 2003 zijn wij met ons gezin en bedrijf op de Piet Mondriaanstraat beland. Hoe schon is het nou dan ook, om er samen met mijn compagnon, Rick Rongen en ons personeel iets moois van te maken. We hebben un kei schon clubke bij elkaar en hebben naast t harde werken ook tijd om plezier, lief en leed met elkaar te delen. Gea en ik zijn hier heul erg trots op !!! In mijn vrije tijd die ik heb ga ik graag mountainbiken. Ook dit doe ik niet alleen. Met ons clubke “de Flincke Trappers” gaan we er regelmatig op uit. In mijn enthousiasme heb ik zelfs Gea warm gekregen voor het mountainbiken. Gea fietst met haar eigen clubke en af en toe fietsen we samen. Daarnaast vind ik het fijn om wat te kokkerellen achter mijn eigen BBQ in onze achtertuin. En het liefst doe ik dit niet in m’n eentje, dus met regelmaat hebben wij eters over de vloer. In 2006 is onze Mara geboren, die gevolgd werd door onze Luca in 2008 en Nora in 2010. Gea heeft altijd gewerkt als juffrouw op de Willibrordusschool in Deurne maar na de geboorte van onze Nora is ze gestopt als juf en is een aantal jaren thuis geweest. Uiteindelijk is ze in 2016 bij Kinderdagverblijf ‘t Boerderijke in de Zeilberg gaan werken. Daar is ze nu twee dagen in de week te vinden. Door onze kinderen zien we ook dat we steeds meer betrokken raken bij activiteiten en verenigingen in de wijk. Wij voelen ons hier super thuis en vinden het fijn om een bijdrage te leveren binnen de Hei. Hoe geweldig is het dan dat je gevraagd wordt om de nieuwe Prins van de Hei te worden !! In eerste instantie een beetje onwerkelijk op het moment dát je wordt gevraagd, maar als alles dan tot je doorgedrongen is en je vrouw er ook voor 200% achter staat, dan kan je maar een ding zeggen ; JA GRAAG !!!

Wij gaan samen met alle Heikneuters met super veel plezier het Carnavalsseizoen tegemoet.

Wij hopen jullie ook !

 

3 x ALAAAF !

Prins Laurens d’n Uurste en Prinses Gea

 

 

 

PROCLAMATIE 63ste PRINS DER HEIKNEUTERS 

 

 

 1. Bedanken wij Prins Dirk en prinses Jolande voor een geslaagd afgelopen jaar. Dit jaar staan wij voor alle Heikneuters klaar!

 

 1. Dat ik, Prins Laurens d’n Uurste, de eer heb om samen met Prinses Gea over het Heikneuterrijk te mogen regeren, zonder ook maar iemand te negeren.

 

 1. Wij de Carnaval samen met onze kinderen, familie en vrienden mogen beleven. Dankbaar zijn wij dat dit ons is gegeven.

 

 1. Samen met onze kinderen Mara, Luca en Nora maken wij een geweldig feest, zoals er nog maar zelden is geweest !!!

 

 1. Carnaval vieren doen we graag met groot en klein. Dat maakt het met deze dagen ontzettend fijn.

 

 1. Die mooie groep van Heikneuters van Raad tot aan de kastelein. Wij zijn mega trots om daar onderdeel van te mogen zijn.

 

 1. Positiviteit is waar wij voor gaan, een glas dat niet half vol is zullen we dus lekker laten staan…

 

 1. Bij Verhees en Van Dijk hoeven ze met de Carnaval niet al te veul op ons te rekenen. Maar ja wie zou hier niet voor tekenen…..

 

 1. Dus mannen en vrouwen van Verhees en Van Dijk kom maar gezellig naar hier, dan trakteer ik jullie op ijskoud bier!

 

 1. Dat we iedere oudere en zieke niet mogen worden vergeten. Zij zijn in onze gedachten moeten ze weten.

 

 1. En willen jullie zeker weten alles meemaken, dan dien je als laatste af te haken! 

 

SPREUK

Ut gas eraf, ut gas erop.

Mi deez doag zette wij mi de Heikneuters alles op zinne kop!

 

 

Is geschrivve

Prins Laurens den Uurste

16 november 2019