Prins

PROCLAMATIE 61ste PRINS DER HEIKNEUTERS 

 

 

 1. Prins Jan-Willem en Prinses Corinne, “Nu ff ginne WIVO mi machines, water en gras mer ne Prins en Prinses die carnavallen mi een vol Glas”. Jullie hebben er een fantastisch feest van gemaakt!!

 

 1. Ik vind het een eer en ben er trots op dat ik samen met Nancy mag regeren als 61ste Prins over het Heikneuterrijk

 

 1. Samen met onze kinderen en aanhang Nick en Marjolein, en Marly en Teddo een onvergetelijke tijd mogen gaan beleven

 

 1. Familie en vrienden we gaan met z’n allen vol gas carnavallen

 

 1. Dat wij het geweldig vinden dat wij dit samen met onze ouders kunnen meemaken

 

 1. Vrienden van Leegpompje en Kreupelteam kom gezellig aan voor een glas bier, want zoals jullie allemaal weten is het altijd lachen en hebben we plezier

 

 1. Met de residentie lekker dichtbij huis daarmee zijn wij blij, en al is het al ‘s morgens vroeg bij ons staan ze net zo koud als in de kroeg

 

 1. Als je niets wil missen en alles mee wil maken, dien je als laatste af te haken

 

 1. Dat het voor de Heikneuters, Kneuterkes, Toeternietoe, het Boerenbruidspaar en de Heilightparade een geweldig Carnavalsjaar mag worden

 

 1. Dat we deze dagen niemand vergeten, de ouderen, de pasgeborenen, zieken en mensen die ons ontvallen zijn

 

 1. Het is pas tijd om naar huis te gaan als de Prins en Prinses slapen gaan!

 

 

SPREUK

 

“Mi dees doag zèluf gin gesjouw mi dienbloar drank

en ok over dakploate en tempex gin eijun vroag!

Dus doe mai mèr un lekker pilske, mi ne skônne schuimkroag!”

 

 

 

 

Is geschrivve

Prins Frank den Twidde

11 november 2017

 

Nee, het was geen vrijdag de 13de !!!

Maar het was de 2de maandag van de maand mei in het jaar 1968 dat ik werd geboren in ons ouderlijk huis aan de Esdoornstraat  nr. 17 in onze mooie parochie. Ik ben het 3de kind van Antoon (Toon) van Rooij en Mien van de Waarsenburg en samen met mijn broer Hans en zus Everiek vormden wij een gezin van 5.  

Ik heb tot en met de Bernard Alfrink Mavo alleen maar in de St-Jozefparochie op school gezeten. Eerst natuurlijk op de kleuterschool “De Kleine wereld” en daarna op basisschool “De Springplank” die inmiddels al was samen-gevoegd met de “De Beukelaer”. Bij mij was er dus geen sprake meer van een jongens-, en een meisjesschool, toen ik er kwam was deze al gemengd. Na de Mavo ben ik naar de MTS in Helmond gegaan waar ik de richting bouwkunde met een diploma heb afgesloten.

Tijdens mijn schooltijd gingen wij natuurlijk naar D’n Instuif in het Hofke. Hier was het dan ook waar ik op een gegeven moment mijn vrouw Prinses Nancy tegen kwam. Het was toen inmiddels 1984. Ze is een dochter van Henk van den Munckhof en Joos Wiegers uit de Rembrandt van Rijnstraat. Vroeger heb ik verschillende jaren in de Raad van Elf van de Kneuterkes gezeten en Nancy was in die periode bij de dansmarietjes.  

Toen had ik het leren wel gehad maar moest voor ik kon gaan werken nog in militaire dienst (ja ja dienstplicht bestond toen nog). Achteraf was dit een mooie tijd omdat ik als “zandhaas” veel op oefeningen moest en ook sites  bewaken in Nederland en Duitsland behoorde tot onze taak. Dus anders al vele anderen hadden wij het wél druk. Tijdens mijn diensttijd woonde ik inmiddels al samen met Prinses Nancy in de Rembrandt van Rijnstraat op nr. 17.

Na mijn diensttijd ben ik begonnen met werken, eerst op een architectenbureau, daarna ben ik begonnen bij IsoBouw Systems bv in Someren.

Dit is het verkoopkantoor van verschillende productie-bedrijven verspreid over Nederland die bouwproducten maken van EPS. EPS is geëxpandeerd polystyreen, bij de meeste mensen beter bekend onder de naam piepschuim of tempex. Ik werd daar aangenomen als medewerker projectbureau. Op deze afdeling worden alle technische vragen, adviezen, berekeningen en tekeningen gemaakt van de verschillende producten. De meeste tijd ging wel zitten in het uitwerken van prefab scharnierdaken. Ik heb nog een avondopleidingen gedaan waarvoor ik 2 jaar 2 avonden in de week naar Eindhoven ben gegaan. Later heb ik nog een opzichtersopleiding in Utrecht gedaan hiervoor moest ik dus 2 avonden in de week naar Utrecht.

Na deze opleidingen ben ik bij IsoBouw Systems vertrokken, maar dat was van korte duur. Ben na precies een jaar weer teruggegaan naar dezelfde afdeling als coördinator projectbureau.

In 1991 zijn wij getrouwd en onze zoon Nick is in 1993 geboren. Wij woonden toen nog steeds in de Rembrandt van Rijnstraat, maar dit werd toch te klein en hebben besloten om De Hei te verlaten en een huis te kopen in De Heiakker. In mei 1995 was ons huis klaar en zijn wij verhuisd. In dat zelfde jaar werd in november onze dochter Marly geboren, en was ons gezin compleet. Zij gingen beide naar basisschool “De Heiakker”. Nick was een actief voetballer bij ZSV en Marly had als hobby’s, DéDé Danceballet en hockeyen. Beiden zaten ook op tennis bij TC Op Dreef. Nick is inmiddels al weer lid geworden van de tennisclub en woont met zijn vriendin Marjolein samen in onze mooie nieuwe wijk De Façade en werkt bij Jetstone. Marly heeft het nog druk genoeg met haar rechtenstudie en woont samen in Den Bosch met haar vriend Teddo. 4 jaar geleden hebben wij besloten om ons huis in de Heiakker te verkopen en zijn wij weer in parochie komen wonen .

Wij hebben toen het ouderlijk huis van Nancy gekocht en wonen zodoende weer in de Rembrandt van Rijnstraat. 

Ik ben vroeger lid geweest van SJVV, maar toen ik naar de senioren ging ben ik door omstandigheden gestopt met voetballen en bij het tennissen gegaan waar Nancy ook lid van was. Zelf tennis ik elke donderdagavond met de mannen van het “Kreupelteam”, een groep die al jaren in dezelfde samenstelling een balletje slaat en daarna een pilsje drinkt. Elk jaar gaan we een weekend op stap wat door 2 personen wordt georganiseerd. Ook mountainbiken doe ik graag! Jaren geleden zijn we met een paar man begonnen en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een club van 16 personen die op zondagmorgen verzamelen en dan een route door de bossen trappen. De club heet Leegpompje en heeft zelfs een eigen website. Hiervoor geldt hetzelfde als voor het tennisteam, hier hebben we ook een jaarlijks weekend voor de boeg. Ook ben ik al sinds mijn jeugdjaren lid van het Sint-Joris Gilde. Dat is niet zo raar als je bedenkt dat mijn opa en oma (Jan en Lena van Rooij – Manders) vroeger al het Keizerspaar waren, en onze familie is er zodoende mee opgegroeid. Helaas kan ik niet meer zo actief zijn omdat dit meestal in het weekend is, en ik regelmatig in het weekend bij Zalen van Bussel werk als ober bij feesten en partijen. Ook Nancy, Marly en haar vriend Teddo werken bij Zalen van Bussel. Nancy heeft vroeger bij de Hema in Deurne gewerkt. Nu werkt ze nog enkele uren via het PGB.

Wij vinden het een grote eer om als Prins en Prinses met de carnaval te mogen regeren over het Heikneuterrijk, en hopen jullie ergens tegen te komen zodat we er samen gezellige dagen van kunnen maken!!!

 

ALAAF !

Prins Frank den Twidde en Prinses Nancy

CV De Heikneuters