Boerebrulluft

HOFKE VERWELKOMT 27e BOERENBRUIDSPAAR

Mysterie ontrafelt

 Het Hofke van Marijke was er helemaal klaar voor. zaterdag 17 november: de dag dat niet alleen de 62e prins van het Heikneuterrijk bekend wordt gemaakt. Want ook de jeugdprins, -prinses, -vorst en –adjudant zullen aan het publiek worden voorgesteld. Maar waar toch ook veel belangstelling naar uit ging: welk stelletje gaat als 27e kandidaat boerenbruidspaar verschijnen op het podium.

Vanaf acht uur voelde je de spanning in het Hofke stijgen. De start van de bekendmaking van de jeugdprins en zijn aanhang was gemaakt. Ouders, opa’s en oma’s keken met volle aandacht naar het podium. In afwachting wie de eer zou krijgen om een belangrijke rol te gaan spelen in de carnavalseditie van 2019.

Natuurlijk zat ook ons bruidspaar op een geheim gehouden plek in spanning. En met hen ook de door hen gekozen metgezellen: hun ouders en getuigen. We hadden al wat deelnemers in de zaal gezien. Dus zij waren gelukkig op tijd.

Om negen uur was het grote moment voor ons aangebroken. Nu konden wij aan de gang om ons bruidspaar te onthullen. Maar…, zoals van ons gewend gebeurt dat niet door een enkele opening van de gordijnen. Daar hoort een show rondom heen. Het bruidspaar was daarom vermomd op het podium geplaatst en het publiek werd uitgenodigd om te proberen met ludieke vragen hun identiteit te achterhalen. Het geheime bruidspaar deed haar best om alle vragen zo goed als eerlijk te beantwoorden!! Ze moesten immers niet al te snel hun geheim prijs geven.

Maar na een minuut of tien was er geen houden meer aan. De spanning en nieuwsgierigheid gierde door het Hofke. Links en rechts dreigden een aantal mensen uit het aanwezige publiek te bezwijken onder de opgewekte stress. We moesten wel ingrijpen door klare wijn te gaan schenken! De oproep aan het mysterieuze koppel werd gedaan: “zet jullie masker in godsnaam af en laat zien wie je bent!!

Een moment van stilte werd gevolgd door een juichend applaus.  Een zucht van opluchting ging door de zaal. Met gepaste emotie werd al direct uitgezien naar een schouwspel van emotie en diep gegrond liefde. Zich openbarend in een te verwachten huwelijksaanzoek. Want achter de maskers zaten verscholen:

Willemke de Vrolijke Tippelaar en Cato Strofe van Asten

Beiden zijn in de Sint Jozefparochie echter beter bekend onder de naam Jessica en Dave Dat. Dave is geboren in 1973 aan de burgemeester Roefslaan in de Sint Jozefparochie. In het dagelijks leven is hij werkzaam als manager service en MT lid bij het eveneens in de Hei gevestigde IP Parking. Jessica is bijna 40 jaar geleden geboren en getogen in Asten. Zij werkt als Senior Schadebehandelaar bij Veldsink-Bekx Adviesgroep in Mierlo. Met een uitstap naar Vlierden is zij uiteindelijk met Dave neergestreken in de Hei. Samen hebben ze 4 kinderen:  Eline, Dana, Quint en Amber.

Onder het toeziend oog van haar ouders Peer van Sjeng van de Slipper en Marie van ’t Hof (Peter Heesmans en Marian Verbaarschot) accepteerde Cato het huwelijksaanzoek van Willemke. Zijn ouders  Tas de Keien Kwaffeur en Hendrik Hobbel van de Herzweg (Natasja Goossens en Marcel Vaasen) keken beduidend terughoudender. Een belangrijke taak lijkt weggelegd te zijn voor de getuigen Truus Plamuur een Johannes Petrus d’n Board van Tiggen ut Spoor (Sandy Bots en Arjan Seijkens). Het zal ons benieuwen!!!

CV De Heikneuters