Nieuws

Henk Beekman Memorial 2019 voor Stichting W.E.S.P.

Henk Beekman Memorial 2019 voor Stichting W.E.S.P.

01 januari 2019

Ieder jaar bepaald het bestuur van Carnavalsvereniging de Heikneuters wie deze speciale onderscheiding mag ontvangen en zo ook dit jaar…………….

Wat is het toch allemaal bijzonder ! Wat zijn ze goed bij ! Vespula vulgaris…

Al bijna 10 jaar zijn ze onlosmakelijk aan de Sint Jozefparochie verbonden met hun geweldige evenement. Menigeen herinnert zich nog het Lentefeest maar wat daarna is ontstaan door een aantal fanatieke, enthousiaste mensen uit de parochie is toch wel vrij uniek te noemen. Op 3 februari 2009 werden zij opgericht en in het leven geroepen om de saamhorigheid in de wijk “St. Jozefparochie” te verbeteren.

Het evenement werd voor de eerste keer gehouden op 21 mei 2009 onder de naam “St Jozef timmert aan de weg”. Centrale plek voor de activiteiten overdag was het sportpark De Dreef aan de Vloeieindsedreef. De verenigingen stelden hun kantines beschikbaar voor gezamenlijk gebruik. Hierdoor zou de opbrengst verdeeld worden onder de deelnemende verenigingen.

De dag werd geopend met de start van de Rolstoel meerdaagse Deurne die werd opgeluisterd door de Deurnese gilden. Ook was er de internationale Dreefloop van Lopersgroep Deurne.

Verder werkten o.a. mee SJVVTennisvereniging Op DreefDuivenclub DeurneToerclub ’t Verzetje, Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne en Tafeltennisvereniging Deurne.

Er waren diverse wedstrijden en demonstraties van de sportclubs waarbij ook het publiek kennis kon maken met de betreffende sport. De Heidemuzikanten zorgden toentertijd nog voor de muziek. Het sportieve wijkevenement werd afgesloten met een feestavond in Zalen van Bussel daar ook een film van het vroegere St. Jozef getoond werd.

In 2010 organiseerde zij een evenementendag op het terrein van ’t Hofke van Marijke en in en rond Speeltuin De Speuldries. De inwoners van alle leeftijden konden meedoen aan touwtrek- en buikschuifwedstrijden, (voetbal)spelletjes en een rommelmarkt.

In 2011 is het idee ontstaan om een jaarlijks terugkerend festijn op te zetten onder de naam EXPLOSION.

Door de jeugd wordt er in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de buikschuif bokaal.

Sinds 2012 is er voor de volwassenen het Bossaball tournament bij gekomen.

 

Een evenement voor jong en oud waar we allemaal zeer trots op mogen zijn in de Hei

Comments are closed.

CV De Heikneuters