Nieuws

“Ereklumpke” voor Ad Louwers

“Ereklumpke” voor Ad Louwers

02 februari 2018

Ieder jaar wordt er iemand gekozen door het bestuur van Carnavalsvereniging de Heikneuters die de titel Ereklumpke mag dragen. Deze verkiezing geschiedt op basis van desbetreffende persoon voor de jeugd in het Heikneuterrijk. Iemand die veelal achter maar ook voor de schermen bergen werk verzet om het de jeugd zo aangenaam mogelijk te maken door diverse activiteiten of andere bezigheden te ondersteunen. 

Hij is al velen jaren actief voor de jeugd in onze parochie, toen zijn eigen dochters op D’n Bogerd zaten, was hij al lid van de Ouderraad. Later is hij op D’n Bogerd als vrijwilliger technieklessen gaan geven. De kinderen in de bovenbouw krijgen uitleg over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Van de stoommachine tot zonne-energie. En van elektriciteit tot hefbomen. Niet alleen de uitleg is leerzaam maar juist het praktisch mogen werken met deze zaken, maakt het erg leuk voor de jeugd. Zo heeft hij bijvoorbeeld een levensgrote hefboom gemaakt die de kinderen zelf in elkaar zetten tijdens de les. Als deze goed werkt; kunnen ze zichzelf met gemak omhoog heffen. Ook heeft hij de nodige stoommachines op de kop getikt en zijn er mooie materialen om te werken met zonne-energie. De les met de raket (een plastic fles in de lucht schieten m.b.v. een fietspomp) is ook altijd een succes! 

Jaarlijks fietsen er veel kinderen en volwassenen uit onze wijk mee met de Fietsvierdaagse die start en eindigt bij Zalen van Bussel. Hij gaat dan 4 dagen erg vroeg z’n bed uit om de bordjes voor de route van die dag te plaatsen en s avonds haalt hij ze weer op met een andere vrijwilliger. De maanden daarvoor zet hij routes uit en fietst ze zelf (en samen met z’n vrouw) zodat we de mooiste plekjes in onze omgeving te zien krijgen. Samen met andere vrijwilligers van fietsclub ’t Verzetje legt hij nieuwe mountainbikeroutes aan in de bossen in onze omgeving. Op die manier kunnen de sportievelingen onder ons iedere keer weer een nieuwe uitdaging aangaan. En is dit jaar maar liefst 25 jaar lid van deze club. Hij is burgerhulpverlener. Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij een oproepsysteem voor reanimatie. Bij een hartstilstand in onze buurt krijgt hij een oproep via zijn mobiel om naar het slachtoffer te gaan. Dit is al meerdere malen nodig geweest. Erg dapper!

Daarnaast zet hij zich al jaren in als vrijwilliger voor onze prachtige speeltuin De Speuldries. Samen met vele andere vrijwilligers zet hij zich in voor de veiligheid van de kinderen en duurzaamheid van de materialen. Hij heeft letterlijk al heel wat bergen zand verzet. (En de laatste jaren daar ook de nodige rugpijn van gehad!) De muziekinstrumenten die er staan, zijn een van zijn ideeën geweest. En werkt de pomp niet?! Dan bellen ze hem even en die komt t weer fiksen zodat er weer flink gekliederd kan worden met water.

Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding

Comments are closed.

CV De Heikneuters